Wat houdt Honden Bowentechniek in?

Honden Bowentechniek is een behandelmethode waarbij met vingers en duimen een rollende beweging over weefsel (spieren, ligameneten pesen, fascia en huid) wordt gemaakt. Deze zgn. "Bowenmove" wordt langzaam en met zachte druk op specifieke plaatsen over het hele lichaam uitgevoerd. Het doel van deze rollbeweging is om het lichaam te laten ontspannen en vanuit deze staat van ontspanning het natuurlijke aanwezige herstellende vermogen van het lichaam te prikkelen en het zich laten herinneren van de natuurlijke balans (homestase) van het lichaam. Tussen de Bowenmoves worden met opzet korte pauzes ingelast. het lichaam heeft dan tijd om de aangeboden prikkel te verwerken an al tijdens de behandeling het herstelproces in gang te zetten.

Bowen forceert het lichaam niet te veranderen maar ‘vraagt’ het lichaam te reageren op informatieprikkels en de balans, daar waar het nodig is, te herstellen. Deze balans kan bewerkstelligt worden op het niveau van spieren, gewrichten, interne organen, mentaal of emotionele gebied en is dus naast lichamelijke problemen ook bij gedragsproblemen goed inzetbaar.

Oorsprong Bowentechniek

De Honden BowenTechniek is gebasseerd op de Bowen Techniek, een succesvolle therapie voor mensen welke door Thomas Ambrosius Bowen (1916-1982) in Australië werd ontwikkeld en in 1990 in Europa werd geïntroduceerd.

Bowen voor honden

Bowen voor honden